wimax от макс телеком – неприятна изненада

6 май 2008 § 2 коментара

не че не харесвам предлаганата от „макс телеком“ услуга, даже напротив, но последните действия на оператора ме накараха да се замисля дали това е правилният начин по който се прави бизнес. или пък на мен убягва нещо?

накратко ето каква е историята. в края на миналата година получих един от тестовите пакети на „макс телеком“, който трябваше да ме убеди в предимствата на предлаганата от компанията услуга. успя да го направи и зарадван от това, аз на свой ред си позволих да промотирам офертата на приятели – word of mouth е силен маркетингов инструмент с който мнозина от големите компании се заиграват. въпросните приятели отскоро живеят в село близо до костинброд и нямат нито домашен телефон нито интернет достъп, каквито са им необходими. за първото е ясно, но второто не знам дали може изобщо да им бъде осигурено в селото по познатите начини. за щастие се оказа че wimax мрежата на „макс телеком“ има доста стабилно покритие и семейството се зарадва, че срещу разумна сума ще получи фиксиран телефон и неограничен интернет. така че в края на тримесечният тестов период, вместо да върна пакета обратно на „макс телеком“, го оставих в градец.

начин за спестяването на в. и б. (и на мен) разкарването до дилър на макс телеком и подписването на нов договор. в средата на април получих писмо, че компанията добавя към мрежата си поддръжката на нов супер-мега-яка технология (OFDMA) и услугата ще стане още по-добра. в същото време интернета в градец спря. няколко разговора с хората от поддръжката разкриха истината – прехода към новия стандарт намалява значително обхвата на мрежата и ползването на улугата в някои места, където преди 16 април тя е била достъпна, след тази дата става невъзможно. предложените от съпорта варианта бяха два – прекратяване на договора или неговото замразяване. последното за неустановено време, тъй като не е ясно кога пак (и дали) в градец отново ще им покритие на мрежата.

това, което не мога да разбера е защо компания, която от броени месеци е на пазара и се бори със зъби и нокти да остане на него, като привлича нови и нови абонати, преднамерено лишава потребителите си от възможността да ползват услугите й? каква е истинската полза от ъпгрейда на мрежата при положение че след него потребителската база на „макс телеком“ намалява?

жалко

Уважаеми г-н Карабулев,

С настоящото писмо бихме искали да Ви информираме, че с цел оптимизация на предлаганите услуги за безжичен интернет, на 16 април 2008 г., Макс Телеком ще извърши промени в работния стандарт на мрежата за достъп, които ще позволят преминаването към напълно мобилни WiMAX услуги с подобрено качество и по-големи възможности за трансфер на данни.

Мобилният WiMAX, към който мрежата на Макс Телеком ще бъде трансформирана, е още по-ефективен и по-мощен. Чрез обновената си мрежа след 16 Април, Макс Телеком ще осигури по-интензивно и по-стабилно покритие. Технологичните предимства на новия работен стандарт ще доведат до нови възможността за предоставяне на още по-полезни и удобни услуги.

Едновременно с надграждането на мобилната мрежа на Макс Телеком ще бъде оптимизиран и софтуера на Вашите крайни устройства. За да протече този процес и да избегнем евентуални неудобства, Ви молим през последващите дни до 16 Април да оставите Вашите модеми включени.

В случай, че през последните две седмици устройството Ви не е било свързвано към мрежата, е възможно на 16 Април да се появят временни проблеми с услугата, за отстраняването на които Центърът от обслужване на клиенти е напълно подготвен да Ви укаже съдействие.

Като Ви благодарим за направения избор, Ви уверяваме, че в стремежа си да отговори на всички Ваши изисквания и потребности, Макс Телеком ще продължи да предоставя най-качествените, функционални и модерни телекомуникационни предложения.

При възникнали въпроси може да позвъните в Центъра за обслужване на клиенти на телефон 0999 111, или да ни пишете на e-mail: cs ат maxtelecom.bg.

Повече информация можете да получите и на http://www.maxtelecom.bg.

следва моят отговор:

уважаеми екип на макс телеком,

зарадвах се когато получих писмото ви за „оптимизация на предлаганите услуги за безжичен интернет“ и предлагането на услуги „с подобрено качество и по-големи възможности за трансфер на данни“. в него обаче не се споменаваше нещо много важно за мен, а именно, че този процес ще доведе до невъзможност за използването на тези услуги на място, където преди това са били с почти отлично качество. става дума за село градец, на няколко километра от костинброд.

сега не ми остава нищо друго освен да ви благодаря за непрестанните ви усилия за осигуряване на „по-интензивно и по-стабилно покритие“. ако в последните цитирани думи влагате някакъв по-особен смисъл, който е известен единствено на малката, но сплотена група на wimax операторите, ще се радвам да ме запознаете с него.

поздрави,
момчил

Реклами

§ 2 Responses to wimax от макс телеком – неприятна изненада

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading wimax от макс телеком – неприятна изненада at dgtl.

meta

%d блогъра харесват това: