шоуто в барселона започва

10 февруари 2008 § Вашият коментар

може би най-важното събитие в света на комуникациите за годината – mobile world congress 2008 (бившият 3gsm), започва след броени часове. за съжаление и тази година не успях да стигна до там, въпреки че имах акредитация (предвид опита от тази година, отсега търся спонсор за следващата 😉 ), но пък ще следя внимателно всички новини идващи оттам. а те ще са много и повечето от тях с важно значение за развитието на мобилните технологии. всъщност някои от прогнозите не са чак толкова трудни – акцент върху сензорните дисплеи; с навлизането на домашните широколентови интернет връзки все повече ще се говори за фемто клетките; мобилната телевизия най-накрая има шанс; по-масово навлизане на gps навигацията и зависимите от положението услуги; мобилните социални мрежи и генерираното от потребителите съдържание ще са the next big thing.

nokia вече има брояч до своята пресконференция, на която очаквам да се появи официално n96 и надявам се бъде демонстриран някакъв прототип на устройство с s60 touch. компанията започна новата година с напълно променена структура и освен намеренията си да премести производството си от германия в румъния, през 2008 ще стартира портала си ovi, обновената платформа n-gage, инициативата за безплатна музика comes with music и т.н.

sony ericsson също имат специален сайт, а ако слуховете се окажат верни, компанията е подготвила доста специални изненади , сред които и две устройства със сензорни дисплеи (както споменах преди време, iphone вече започна да променя мобилната индустрия).

e-ten ще покаже смартфон способен да работи с почти всички основни стандарти за мобилна телевизия с който ще се опита да хване интереса към технологията предизвикан от двете големи спортни събития през тази година – европейското първенство по футбол и летните олимпийски игри в пекин.

lg също обещава повече продукти с възможности за гледане на мобилна телевизия.

с интерес ще следя представянето на motorola – освен с технология за фемто клетки, изпитващата затруднения компания ще направи опит да възвърне част от репутацията си и с нови модели телефони. очаквам новини около мобилният wimax и разбира се lte.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading шоуто в барселона започва at dgtl.

meta

%d bloggers like this: