има ли нужда от фрагментиран интернет?

12 януари 2008 § 3 коментара

масовото навлизане на мобилният интернет страда, както от високите цени за трафик на данни, така и от умишлено налаганата фрагментираност – wap технологията се оказа сериозен провал, а dot mobi не смятам, че ще направи нещата по-добри. и това продължава въпреки, че мобилният интернет започна да става все по-евтин (не и в българия, разбира се), високоскоростните мобилни мрежи и телефоните, които ги поддържат са вече тук, а пълнофункционалните мобилни web браузъри от доста време вече присъстват в много устройства – напоследък даже станаха досущ като настолните.

ок, всичко това е защото прочетох, че ‘дневник’, пуска оптимизирана на iphone версия на сайта си. wtf си казах, та нали apple не спря да хвали вграденият в него safari браузър?

dnevnik.png

и това при положение, че потребителите на iphone в българия сигурно са по-малко от собствениците на китайските телефони с 2 sim карти… може пък причината да е скрита в платежоспособността на притежателите на джизъзфона. или пък каладан просто е направил iphone версията за да я ползват с еленко… 🙂

ps
оказа се, че и през браузъра на e61 (както и на всички останали смартфони на nokia с новият web браузър), dnevnik.bg/iphone се отваря доста добре, само дето всички връзки, водят към нормалната версия на сайта на ‘дневник’.

screenshot0065.png

Advertisements

Tagged: , ,

§ 3 Responses to има ли нужда от фрагментиран интернет?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading има ли нужда от фрагментиран интернет? at dgtl.

meta

%d bloggers like this: