iphone с $200 по-евтин

5 септември 2007 § Вашият коментар

apple отново е на път да разтърси мобилната индустрия, след като направи това с премиерата на първият си телефон през януари. преди броени минути стив джобс премахна последната пречка пред превръщането на iphone в поредната попкултурна икона дошла от купертино – цената. лишеният (почти) от хардуерни бутони телефон вече ще се продава за $399, с $200 по-малко отколкото досега. неприятна новина за побързалите да си купят и факт, който е донякъде притесняващ, тъй като идва само два месеца след търговската премиера. доста е вероятно спекулациите да се окажат верни и в края на септември, по време на apple expo в париж, компанията да покаже 16gb вариант на телефона на цена $599 и да обяви детайли за европейското му предлагане.
изненада дошла заедно с представянето на новият плеър ipod touch, който на практика е iphone без телефонна част, който ще се предлага в два варианта с 8GB и 16GB на цена съответно $299 и $399.

вече е факт и безжичната версия на itunes достъпна през wifi, както и опцията за правене на мелодии за звънене срещу допълнителен долар на закупена песен (wtf apple?).

тук пак бих се впуснал в разсъждения как намаляването на цената на iphone (8gb) с 1/3 ще притисне допълнително останалите от големите производители на телефони, но мисля че това е очевидно. да видим какво ще стане.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading iphone с $200 по-евтин at dgtl.

meta

%d bloggers like this: