nokia срещу apple на няколко фронта

30 юли 2007 § има 1 коментар

apple навлезе в несвойствена за компанията територия с пускането на iphone, съвсем скоро пък nokia ще направи същото като стартира своята онлайн услуга за сваляне на музика с което ще стане директен конкурент на itunes. очаква се анонса да бъде на 29 август в лондон, в култовия клуб ministry of sound. вероятно тогава ще видим и новите мултимедийни телефони на финландците.

ако сте следили специализирана преса през последната година, това едва ли ще ви изненада. в началото на август 2007 г. nokia обяви, че купува компанията loudeye за 60 милиона долара. тя е специализирана в онлайн разпространението на музика и има собствена платформа, придобиването на която изглежда е основната цел за nokia. анализатори вярват, че търговския старт на новата услуга ще е в началото на есента за да се изпревари европейската премиера на iphone, която засега изглежда е предвиден за края на годината, вероятно преди сезона на предколедно пазаруване. според източници на fortune в началото сайта ще предлага около милион песни – 5 пъти повече от тези 200 000 с които разполагаше при старта си itunes. всъщност може да става дума и за 1.5 милиона заглавия – толкова е каталога на loudeye по време на сделката.

решението не е изненада и в светлината на тоталното преструктуриране с което се захвана nokia, като опит да се справи по най-добрия възможен начин с насищането на пазара на мобилни комуникации. една онлайн музикална услуга дава доста повече възможности за развитие.

в allaboutsymbian има интересен анализ на новината плюс няколко не по-малко интересни коментара.

Advertisements

§ One Response to nokia срещу apple на няколко фронта

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading nokia срещу apple на няколко фронта at dgtl.

meta

%d bloggers like this: