voip – най-големият кошмар на мобилните оператори

20 април 2007 § има 1 коментар

и вероятно псуват яко nokia задето са решили да интегрират voip възможности толкова дълбоко в последните си телефони. един от доставчиците на voip услуги – truphone, показаха нагледно, че закупените от orange и vodafone брандирани телефони nokia n95 са с напълно изключени възможности за провеждане на разговори през интернет. даже обещаха, че ще подадат официално оплакване в британският телекомуникационен регулатор за това потъпкване на правата на потребителите, които очакват телефоните им да са непокътната функционалност.

а какво е оправданието на vodafone? смехотворно, разбира се – направили са това за доброто на клиентите си и за да не им се налага да се сблъскват с незряла технология. само дано не стимулират и m-tel да почнат да правят същите номера и у нас. какъв е извода от това? никога не си купувайте брандиран (операторски) телефон, защото не може да сте сигурни какво ви очаква и кое, за ваше добро, оператора е решил да изключи. един забавен цитат от обяснението на vodafone:

Vodafone feels responsible that customers should not incur unnecessary charges when competitive mobile rates are a cost-effective choice for customers.

останалото, заедно с тълкуванието на the register е тук.

Advertisements

§ One Response to voip – най-големият кошмар на мобилните оператори

  • владимир каза:

    мдааа, една от причините американския пазар да е толкова назад – всичко се контролира от операторите. както каза шефът на нокиа оня ден – в китай имаме 1,3 милиарда клиенти или потенциални такива. в щатите имаме четири клиента. какво да им развиваш на четири клиента…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading voip – най-големият кошмар на мобилните оператори at dgtl.

meta

%d bloggers like this: