Apple iPhone!

9 януари 2007 § 7 Коментари

следя наживо речта на стив джобс от macworldexpo и нямаше как да се сдържа – apple представи първият си мобилен телефон! базиран на Mac OS X (!) и със 3.5″ сензорен дисплей без стилус, 2МР камера, 11.6 мм дебел, три сензора – за близост, светлина и движение, 8GB памет, 3G (EDGE), WiFi, Safari браузер… интересно и много изкушаващо, макар че съм предубеден към тези сензорни дисплеи – сигурно ще трябва да се чисти постоянно. дали ще бъде само за мрежата на cingular?

update

малко hands-on preview има тук. engadget mobile пък ни връщат на земята, като посочват очевидните недостатъци на телефона според един от анализаторите на jupiter research – майкъл гартънбърг. това обаче е извадено извън контекста на думите му, които може да видите тук. обяснява и защо това е най-важният телефон в историята и мястото което заема в новата стратегия на apple за цифровия дом. склонен съм да се съглася с него доколкото може да накара останалите мобилни играчи да излязат от патовото положение в което се намират и най-накрая направят нещо оригинално и красиво.

първата реакция на nokia може да прочетете тук.

update 2

с тази шумотевица около iphone всички пропускат нещо много важно – промяната на името на компанията за да отразява новата им стратегия за навлизане в цифровия дом…

заедно с apple tv и възможностите му за синхронизация на съдържание (плюс останалите им продукти разбира се), потребителите получават едно елегантно и работещо решение за тотален контрол на мултимедията в дома и извън него. поправете ме, но засега друго такова няма… догодина по това време може би ще се появи и 3G варианта на iphone.

Advertisements

§ 7 Responses to Apple iPhone!

 • владимир каза:

  ндам 🙂 при всички положения е революция!! промяната на името също. останалите вече са наясно, че имат нов играч на пазара си. не само iphone, но и apple tv.

  но apple влизат на пазари, където са новаци и нямат много ресурси. аз очаквам да похарчат много много пари за телефона. там стъпват на пазар от 2,7 милиарда човека и провал би се отразил много зле на имиджа им.

  такава огромна инвестиция ще се отрази зле на финансовите им резултати, които са чудесни в момента, но все пак, ще похарчат доста кеш, преди да потекат реките.

  мисля, че ще потекат, още повече, че революцията им идва в прекрасен момент, точно навреме! 🙂 all woos and yays go to apple!! 🙂

 • momchil каза:

  точно, технологиите преди няколко години не бяха достатъчни за създаването на нещо като iphone… което пак подкрепя теорията ми че другите мобилни производители ще си размърдат мозъците. black box на benq е точно такова революционно устройство, дано все пак успеят да го представят. колкото и да са закъсали, примера на apple може да им даде крила и да го довършат. а и от вътрешната информация, която ми показаха още есента, останах с впечатлението че нещата са доста напреднали.

  а относно риска – такъв винаги има. в последните години компанията рискува и почти винаги печели. джобс каза, че се надяват на 1% от световния пазар на телефони през 2008 година. струва ми се изпълнима цел.

 • владимир каза:

  съгласен! това за бенкю ми е новост 🙂 благодарско, ще поровя да разгледам.

  само една бележка – джбос рече един процент от апаратите, които се продават за година, които са ~950 милиона. оттам и целта от 10 мил. продажби за година.

 • момчил каза:

  apple пак показаха че са царе на маркетинга – както казах всичко от това го има вече. дано отворят очите на останалите компании. в тази връзка да спомена linux телефона (познат като Neo1973) на fic, който беше представен в началото на ноември. базиран е на платформата openmoko, която поддържа multi-touch навигация.

 • […] света полудя по RAZR-подобните размери. Бях прав, когато коментирах анонса на Apple iPhone, че сам по себе си телефона не е важен, […]

 • xax каза:

  Тва телефонче наистина ми се струва интересно. Ако го пуснат на 900лв. много хора ше му скочат в деня на пускането. Тряя и аз да мина от Сименс МЕ45 на Еппъл иФоне

 • […] между две ери – BI (Before the iPhone) и AI (After the iPhone). напълно съм съгласен с това – iphone и усилията на apple да пробият на пазара с […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Apple iPhone! at dgtl.

meta

%d bloggers like this: