времето

5 януари 2007 § Вашият коментар

в момента в телефона ми има няколко приложения с които мога да получа информация за времето навън – температури, състояние на атмосферата и прогноза за следващите няколко дни. вероятно има и други. от тези три, почти две са безплатни, а третото е част от навигационния софтуер tomtom 6. казах почти, защото става дума за WorldMate 2006, който идва с телефона и е безплатен за потребителите на e61, мисля за година. иначе разликата в показанията и на трите е сериозна. като че ли най-точни са тези на mobile weather – те са най-близки до това, което ми показва forecastfox enhanced, който взима данни от accuweather.com.

– малко преди коледа, до версия 1.1 достигна напълно безплатния Mobile Weather. информация взима от Yahoo! Weather и работи приятно бързо въпреки, че инсталационния му файл не е никак малък. както е видно на изображението, малък бъг е отрязването на част от най-долния ред символи.

screenshot0027.png

WorldMate 2006 е с хубав интерфейс, но не предлага същия обем информация, която дава Mobile Weather. компенсира това с ведин куп допълнителни екстри, които се предполага, че са полезни за пътуващите често. в тази връзка ед от e-series.org, публикува изображения от новия WorldMate 2007, който трябва да се появи след няколко седмици.

screenshot0026.png

tomtom navigator 6 също включва подобна функционалност, но освен по избран адрес, може да покаже времето за актуалната ви позиция като използва координатите от gps приемника.

screenshot0025.png

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading времето at dgtl.

meta

%d bloggers like this: